حتما شما هم هنگام بازی با کامپیوتر خود FPS پایین بازی را تجربه کرده اید، حتی کاربران با سیستم گیمینگ قوی هم شاهد افت FPS بوده اند، برای حل مشکل FPS پایین بازی در ویندوز نکاتی که برای شما توضیح داده ایم را امتحان کنید.
همانطور که میدانید زیبایی و لذت بردن از یک بازی زمانی امکان پذیر است که با بهترین گرافیک ممکن بازی را انجام دهید، اما وقتی مشکل افت FPS را دارید دیگر بازی برای شما آن جذابیت و لذت را نخواهد داشت.
تصور کنید که یک سیستم گیمینگ حرفه ای به تازگی خریدید و بازی ها را بدون مشکل اجرا می کنید، و به طور ناگهانی متوجه می شوید که بازی ها با مشکل رو به رو شده اند، نگران نباشید ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم. درادامه نحوه حل مشکل FPS پایین بازی در ویندوز را برای شما آماده کرده ایم پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
تفاوت بین FPS پایین و لگ اینترنت
قبل از شروع به رفع مشکل پایین بودن FPS ، بهتر است فرق بین لگ اینترنت وFPS پایین را یاد بگیرید گاهی اوقات کاربران این دو موضوع را باهم اشتباه می گیرند.
زمانی که دچار افت FPS شده باشید قطعا مشکلی در کامپیتور شما وجود دارد. اگر در بازی شاهد گیر کردن تصویر یا لگ باشید به خصوص هنگام انجام بازی های آفلاین شما کامپیوتر شما دچار مشکل FPS پایین می باشد.
اما گاهی اوقات این لگ یا تاخیر در بازی به دلیل یک مشکل در اینترنت یا شبکه است، در این وضعیت شما FPS بالایی دارید اما هنوز تاخیر و لگ خیلی زیادی را تجربه می کنید به عنوان مثال شاهد فریز شدن یک بازیکن خواهید شد و در کل مشاهده رفتار های غیر عادی بازیکنان.
اگر مشکل لگ اینترنت را تجربه می کنید، باید نرم افزار هایی که از پهنای باند استفاده می کنند را ببندید اقدامات دیگری نیز برای کاهش لگ اینرتنت یا کاهش پینگ وجود دارد که می توانید انجام دهید.
نحوه رفع مشکل FPS پایین بازی
برای شروع بیایید با چند اقدام اساسی شروع کنیم تا نرخ فریم بازی را افزایش دهیم، در بسیاری از موارد این روش و ترفند ها کارساز می باشد که برای شما توضیح خواهیم داد.
1-آپدیت و بروزرسانی درایور ها
درایورها نرم افزارهای خاصی هستند که وظیفه شان کنترل ارتباط بین شما و سخت افزار می باشد. کاربران معمولی که از کامپیوتر استفاده می کنند با این موضوع مشکل خاصی ندارند و آپدیت درایور ها خیلی برایشان مهم نیست، اما برای گیمر ها موضوع فرق می کند آپدیت نبودن درایور ها می تواند در عملکرد بازی مشکل به جود آورد.
در این قسمت ما برای شما آموزش یافتن و بروزرسانی درایور های قدیمی را آماده کرده ایم تا اطمینان حاصل کنید که تمامی درایور ها آپدیت و بدون مشکل کار می کنند. و لازم است بدانید که درایور چیپست گرافیک در این موضوع خیلی مهم می باشد از این رو به روز نگه داشتن درایور گرافیک برای رفع مشکل افت FPS خیلی مهم و حیاتی است.
برای به روز رسانی یا آپدیت گرافیک خود بسته به نوع کارت گرافیک خود از این لینک ها افدام به بررسی و دانلود درایور گرافیک خود اقدام کنید، درایور گرافیک Nvidia و درایور گرافیک AMD اما اگر از گرافیک های آنبورد استفاده می کنید از صفحه به روز رسانی درایور اینتل اقدام کنید البته باید به این موضوع توجه کنید که استفاده از گرافیک های آنبورد عملکرد بازی را به شدت محدود می کنند.
شما می توانید به جای آپدیت دستی این درایور ها از نرم افرار های مخصوص این کمپانی ها استفاده کنید که دانلور آخرین آپدیت را برای شما بسیار آسان تر کرده است. ما این نرم افزار ها را به شدت توصیه می کنیم که در لینک های بالا می توانید به ان ها دست پیدا کنید. این نرم افزار ها علاوه بر این که شما را از وجود بروزرسانی های جدید مطلع می کنند امکانات و گزینه های زیادی را برای شما فراهم می کنند.
2-بستن نرم افزار های غیر ضروری
پیشنهاد ما این است زمانی که در حال انجام بازی هستید مخصوصا بازی های جدید و به روز، سایر نرم افزار های بلا استفاده که به آن ها نیاز ندارید را ببندید. این موضوع باعث می شود که منابع سیستم شما آزاد شود و در نتیجه سیستم شما می تواند منابع بیشتری را به بازی اختصاص دهد.
شما می توانید بستن نرم افزار ها را در تسک بار (Task bar) ویندوز که وسط نوار استارت قرار دارد به راحتی و به سرعت انجام دهید. همینطور می توانید قسمت سیستم تری (system tray) ویندوز که در سمت چپ نوار استارت قرار دارد را بررسی کنید که نرم افزار های اظافه و بلا استفاده باز نباشد یا اقدام به بستن آن ها کنید.
برای اینکه خیلی تخصصی تر و عمیق تر به این موضوع بپردازیم تا بفهمیم چه نرم افزار هایی از منابع سیستم ما استفاده می کنند، در ویندوز دکمه های Ctrl + Shift + Esc را باهم فشار دهید تا Task Manager باز شود. در صورت نیاز می توانید روی دکمه جزئیات بیشتر یا (More Detail) کلیک کنید و سپس در برگه Processes تمام نرم افزار های در حال اجرا که از CPU ، RAM یا GPU استفاده می کنند را می توانید مشاهده کنید و اگر متوجه شدید که یک نرم افزار مقدار زیادی از این منابع را استفاده می کند، قبل از شروع بازی آن را ببندید.
موارد دیگری نیز در افت FPS تاثیر گزار هستند، باز کردن زبانه یا (Tab) های زیاد ، عملیات همگام سازی فضاهای ابری سیستم مانند گوگل درایو (Google Drive) و یا انجام انتقال فایل و دیتا در حین بازی کردن، تمام این موارد که نام بردیم می توانند باعث افت اف پی اس در سیستم شما شوند حتی اگر سیستم شما خیلی قوی باشد.